10 juni 2023
16:00

Referat: Gällivare SK - Ohtana/Pajala FF

På Tallbacka vinner Ohtana/Pajala med 3-2 (0-2) mot Gällivare SK.
OPFF inleder lite trevande och det är istället GSK som slår till i den 10:e minuten när Viking Lagnestig enkelt tar sig igenom vårt försvar och sätter 1-0 tätt intill Felles högra stolpe, för övrigt OPFF:s första insläppta mål i serien. En olycka kommer sällan ensam utan minuten senare klipper GSK:s Albert Johansson till från ca 20 meter och bollen går förbi alla och även Felle som verkar överraskad av det snabba skottet som betyder hemmaledning 2-0. Gällivare fortsätter trumma på och är nära att öka på ledningen när man kommer fri med Felle som gör en fin räddning. Första halvtimmen har GSK 6-0 i avslut på mål och OPFF verkar smått paralyserade av GSK:s bolltrillande. Efter dryga halvtimmen kommer Dennis Mäki fram i straffområdet där skottet räddas av målvakten och returen går till Petri Ritatörmä som skjuter mot öppet mål men en försvarare hinner ner och slår undan bollen. Vi går till paus med underläge 0-2 vilket är ett resultat som speglar halvleken.
.
Andra halvlek startar Ohtana/Pajala mer bestämt och i den 49:e minuten får Danne Mäki ett fint nickläge som målvakten reflexräddar och John Kalla störtar fram och nickar in reduceringen till 1-2. Kvarten in i halvleken får Petri Ritatörmä ett jätteläge då han bryter ett uppspel inne i straffområdet, men skottet från några meter träffar målvakten. I den 62:a minuten bryter Petri åter ett uppspel, denna gång på mittplan. Petri ser att målvakten är långt ute och från ca 45 meter slår han till med sin fina högerfot och bollen seglar in till 2-2. OP som dominerat halvleken har nu en lite lugnare period och med kvarten kvar är det Gällivare som skapar nästa målchans, en frispark som tvingar Felle att sträcka ut ordentligt. I den 83:e minuten kommer OP fram på vänsterkanten där Jocke Juntti kommer med ett lågt inspel, bollen når Anders Gramner, som snabbt, på ett tillslag sätter lädret tätt intill målisens vänstra stolpe till 3-2. Det blir också sista målchansen i matchen som OP vinner med 3-2.

Sett över 90 minuter är det en jämn match där Gällivare var riktigt bra första halvtimmen. OPFF jämnar ut spelet i slutet av första och dominerar stora delar av andra halvlek. I OPFF går plussen idag till Liam Alldén i backlinjen, Anders Gramner och Nisse Kenttä på mittfältet samt Danne Mäki i anfallet. I Gällivare går plussen till försvararna Samuel Gahm och Per Fagerlönn, mittfältaren Albert Johansson och forwarden Herman Eriksson Björnfot.